Chokladtryffelkaka

Men jisses jag har ju glömt tipsa om vem jag fick receptet av!
Bästa Kajsa ♥

Det här behövs:
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
2 dl vispgrädde
25 g smör
200 g mörk block-choklad

Ugn: 175°


Gör så här
1. Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
2. Tillsätt äggen ett i taget och till sist vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3. Grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna. Koka upp grädde och smör. Ta från värmen.
4. Bryt sönder chokladen i mindre bitar i förpackningen. Lägg ner i grädden och rör tills den smält.
5. Ställ in i kylen och låt den halvstelna. Det går ganska fort så titta efter 30 minuter. Häll tryfflen över kakan och låt stelna i kyl.
Smaklig måltid



Jag gjorde dagen innan och de blev perfekta!
Lät även den löstagbara kanten sitta kvar till precis innan servering.

 

Helt underbart GOD!
Jag sitter just nu och smaskar på en bit med massa färska bär till!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0