Varm Smörgåstårta
Ingredienser
Hönökaka (halvmånar)
Bacon
Purjolök
Färska champinjoner
Creme Fraiche
Svartpeppar
Garnering
Tomater
Ost
Så här gör du
Jag tar först bacon och klipper ner i mindre bitar, ner med dom i stekpannan så de får lite fin färg.
Sen skivar jag purjulöken och svampen och lägger ner det i stekpannan bland baconen.
Låt allt få lite fin färg, sen häller jag på creme fraiche och blandar ihop allt till en smarrig röra.
Och kryddar det efter smak med svartpeppar.
Låt det puttra en liten stund.
Sen tar jag 2 st hönökakor och lägger på en plåt så det blir en stor cirkel av det, och på med en massa röra från stekpannan. Lägg nu ett nytt lager med hönökaka på motsatta hållet, så håller den bättre ihop. På med resten av den goda röran. Och sen ytterliggare ett lager med hönökakor. På detta lagret så dekorerar jag med tomater och en massa ost. Man kan ha riven, men jag skivar med osthyvlen.
In i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Låt gärna osten få lite färg med.
Till denna smarriga smörgåstårtan så serverar jag en grönsallad.
Låt smaka =)
Då min kamera inte mår så bra så fick det bli en lånebild.
Bilden är lånad av www.matklubben.se
Men den är ganska lik.
mmmm gott med varm ssmörgåstårta.